Debreceni sajtótájékoztató

Egy hónapos próbaüzemre érkezett a fővárosból Debrecenbe egy IK-412T alacsonypadlós, környezetbarát trolibusz. Szerdán délután (február 26-án) dr. Kósa Lajos úr, Debrecen város polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 2004-ben elkezdődik a városban a trolibusz rekonstrukciós program, melynek keretében le kívánják cserélni a jelenleg futó járműveket, tekintettel arra, hogy a felújításuk sokkal gazdaságtalanabb lenne.

A városnak, illetve a DKV-nek erre az anyagi fedezete is meg van, mintegy 1,5 md forintos nagyságrendben. Ha ebben az esztendőben sikeresen megtörténik a beszerzések előkészítése, úgy jövő évtől már új, korszerű trolibuszokon utazhatnak a debreceni polgárok. Ehhez nyújt segítséget most az Obus Elektrik Kft., lehetőséget biztosítva a DKV-nak, a városnak és az utazóközönségnek a XXI. század korszerű járművének megismerésére.

Ha minden a tervezettnek megfelelően sikerül, akkor nem kell majd korlátozni a város trolibusz-közlekedését, és 2004-ben újra megindulhat a 4A vonalon is a közlekedés. A DKV vezérigazgatója, Nagy Attila beszámolt arról is, hogy korábban már a SKODA tartott bemutatkozó járatot Debrecenben.

(2003. 02. 26.)

Comments are closed.